Акценти
Начало / Общество / С Коледен турнир по шах отбелязаха предстоящите празници от ЦДГ „Зора“ в Червен бряг

С Коледен турнир по шах отбелязаха предстоящите празници от ЦДГ „Зора“ в Червен бряг

С Коледен турнир по шахмат отбелязаха предстоящите празници в Целодневна детска градина „Зора“ в Червен бряг. Той започна на 10 декември в чест на големия християнски празник, а в него участници бяха 5-6-годишни деца от подготвителните групи в градината. Състезанието е част от разнообразните Коледни инициативи в детската градина.

Членове на комисията за турнира бяха треньорът на малките шахматисти и президент на шахматен клуб „Михаил Тал“ в Червен бряг Илия Кръстев, директорът на градината Милена Петрова и Гинка Банова, медицински специалисти в ЦДГ „Зора“, съобщават от пресцентъра на Община Червен бряг. Освен златни, сребърни и бронзови медали, за най-добрите бяха раздадени и няколко поощрителни награди. Всички награди бяха връчени на победителите от служителите на дирекция „Образование и култура“ в Общината – Десислава Белчева, Мариана Георгиева и Ангел Христов.

Победители при момичетата станаха Симона Тонева Тодорова – купа, златен медал и корона на Кралицата на шахмата, Памела Тодорова Иванова – сребърен медал, и  Моника Ивайлова Миткова – бронзов медал. При момчетата купа и златен медал спечели Дани Димитров Димитров, Станислав Анатолиев Димитров е сребърен медалист, а Алекс Душков се закичи с бронзов медал.

Снимка: Община Червен бряг

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...