Начало / Култура / С кинофестивал започна коледната програма на Община Плевен

С кинофестивал започна коледната програма на Община Плевен

Празничната програма на Община Плевен за предстоящите коледни празници започна с кинофестивал. След прожекцията на биографичния филм „Влюбеният Айфел”, тази вечер в Арт център Плевен ще бъде представена испанската комедия „Сватбата на Роза”. На 17 декември от 11 часа, също в Арт центъра малките зрители ще могат да гледат филма „Случаят Кюри”, а от 18 часа е началото на италианската комедията „Три перфектни дъщери”.

От 19 до 23 декември в програмата са включени поредица от разнообразни коледни концерти и изложба.

На 19 януари, от 18 часа, в ДКТ „Иван Радоев” е концертът „Коледно послание” на Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

На 20 декември, от 18 часа, в ДКТ “Иван Радоев” започва концертът на Северняшки ансамбъл “Иван Вълев” под наслов „Коледен благослов”.

На 22 декември, от 18 часа на сцената на читалище „Съгласие”  излиза Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков, който ще представи „Коледа с приятели” с участието на Вокална група  „Арлекино” , Студио за класически танци към читалището и танцьори от НУИ „Панайот Пипков”.

Коледните концерти ще завършат на 23 декември. От 11 часа на площад „Възраждане” Северняшкият ансамбъл ще представи коледни обичаи от Плевенския край.

Всички концерти са с безплатни билети, които могат да се вземат от касите на ДКТ „Иван Радоев” и читалище „Съгласие”.

В празничната програма се включват и плевенските художници. На 21 декември те ще представят обща изложба в Арт център Плевен. Откриването е от 17.30 часа.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...