Акценти
Начало / Любопитно / С квадракоптер правят клип за Плевен от птичи поглед

С квадракоптер правят клип за Плевен от птичи поглед

IMG_7945младежи дрон

Двама великотърновци – Галин Банчев и Георги Павлов, са инициаторите на амбициозен проект да заснемат от птичи поглед красотите на България.

„Въздушна обиколка” (Sky Trip) са нарекли проекта си и първият клип вече е реализиран. Естествено той е за Велико Търново и от вчера се върти във  Vibox и трупа харесвания.

Плевен е вторият град, който ще бъде заснет от птичи поглед. Дронът, тип квадракоптер (името идва от четирите перки на машинката) е оборудван с камера и стабилизатор за предотвратяване трептенията на картината. Командва се от земята и с него младежите вече бяха заснели Панорамата и „разхождаха“ дрона над центъра на Плевен. От тях научихме, че ще правят въздушни снимки и над Кайлъка. До седмица 3-4-минутният клип за града ни ще бъде качен във Vibox.

„Следващия град, в който ще снимаме е Габрово. Ще снимаме още известни природни  обекти, като Рилските езера. Идеята е да покажем красотите на България от птичи поглед”, разказа Галин Банчев.

Той от два месеца е дипломиран архитект, а Георги Павлов е завършил иконография. Но и двамата са амбицирани да разработят проекта си и това да стане тяхна основна дейност. Виждаме, че има голям интерес от хората в интернет и се надяваме, че ще можем да развием идеята си, споделят младежите.

Засега сами финансират начинанието си, но са обнадеждени, че ще намерят и спонсори. Предвиждат да се обърнат към общините за заснемане от друг ъгъл на  интересни обществени прояви, концерти.

По думите на двамата този тип заснемане все още не е много популярен в страната. Уникалността на тяхната работа се допълва и от авторската музика към клиповете, която е създадена на базата на българския фолклор с хаус елементи.

IMG_7949дрон

 

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...