Акценти
Начало / Образование / С интересен спектакъл НУ„Отец Паисий” отбелязва патронния си празник

С интересен спектакъл НУ„Отец Паисий” отбелязва патронния си празник

Над 120 ученици от НУ„Отец Паисий” – Плевен ще участват в спектакъл, с който училището щеНУ Отец Паисий отбележи патронния си празник. Концертът ще се състои на 20 май, вторник, от 18 часа в Драматично.куклен театър „Иван Радоев”.

Празникът ще започне с химна на Република България в изпълнение на тенорът Адриан Павлов и децата от училищните вокални групи „Мики Маус” и „Усмивка” с ръководител Елка Пъшева. Хореограф на латиноамериканските танци, включени в програмата, е Люба Валентинова. В спектакъла са включени и патриотични стихове. Ще се изявят още мажоретният състав, вокална група „Футболист”, перкусионен ансамбъл „Акцент” при Националното училище по изкуството „Панайот Пипков” с художествен ръководител Симеон Серафимов и виолистката Камелия Първанова. С атрактивни акробатични изпълнения ще зарадват публиката ученици от спортното училище „Г. Бенковски”. Ще се изявят и децата от ансамбъла за народни танци „Нашенчета” при Центъра за работа. В програмата са включени още зумба и други атрактивни танци

Акцент ще бъдат изпълненията на отличените с медали конкурсни песни от фестивала „Ботевци пеят“. За първи път пред публика ще бъдат представени три нови песни, подарени на НУ „Отец Паисий” от композиторката Петя Карабакалова – „Обичам те, България”, „Рисунка на мира” и „Послание”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...