Акценти
Начало / Култура / С изложба на художествен текстил започва празничната програма за 24 май

С изложба на художествен текстил започва празничната програма за 24 май

„Хубост за бъдни векове” е насловът на изложбата, която тази вечер от 17 часа ще бъде открита в ХГ „Илия Бешков”. Тя е посветена на 45 години от създаването на колектива по художествен текстил при читалище „Извор” в Плевен  и е част от празничната програма на Община Плевен за отбелязване на 24 май.

По повод предстоящия празник на славянската писменост и просвета читалище „Цветан Спасов” организира днес концерт от 18 часа в зала „Катя Попова”.

Във вторник Дружеството на писателите съвместно с  галерия „Колекция Светлин Русев” ще направи традиционното за 24 май литературно четене под мотото „Език свещен на моите деди”. Началото е от 16.30 часа.

Празничните изяви  ще продължат с концерт на творческите формации при НЧ „Извор – 1959” – Плевен. Концертът ще започне от 18 часа в салона на читалището.

Също в 18 часа във вторник  е концертът на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” на пл. „Възраждане”.

На следващия ден на сцена „Каскада” от 21.30 часа ще започне концертът на тримата славянски тенори – Любомир Дяковски, Григорий Палищук и Константин Янков.

Празничната церемония по повод  24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започне от 11 часа пред сградата на Община Плевен. Тя ще завърши с поднасяне на цветя пред барелефа на св.св Кирил и Методий”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...