Начало / Последни новини / С екопоход в Плевен отбелязваме Европейския ден без автомобили

С екопоход в Плевен отбелязваме Европейския ден без автомобили

22 септември се отбелязва в Европа като Ден без автомобили. По този повод Община Плевен организира днес екопоход, с който ще се включи в Седмицата на мобилността. Инициативата е под мотото  „Избери как да се придвижиш”.

Стартът ще бъде даден в 17.00 часа пред читалище „Съгласие 1869” за участниците с велосипеди, тротинетки, пени бордове, ролери, ховър бордове и всички други екологични средства за движение в градска среда, които ще се включат в екопохода. Той ще е с маршрут велоалеята до Моста в началото на парк „Кайлъка”. За желаещите да участват в събитието пеша е предвидена пешеходна разходка по ул. „Васил Левски” – една от най-дългите пешеходни улици у нас. Сборен пункт – началото на Старата главна улица /ул. „Васил Левски”/ в 17.00 часа, финалът е на централния площад „Възраждане”. За децата с велосипеди и тротинетки ще бъдат дадени отделни стартове от пеещия фонтан в Градската градина, а маршрутът ще е до Оркестрината и обратно.

С проявата Плевен приема предизвикателството да се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей активно”, подкрепен от Националното сдружение на общините в България, за финансиране от 20 хиляди лева за спортна база.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...