Акценти
Начало / Култура / С дефиле и светлинно шоу в Плевен днес започна студентски фестивал

С дефиле и светлинно шоу в Плевен днес започна студентски фестивал

Над 150 студенти от медицинските университети в страната ще покажат талант в Третия национален фестивал студентското художествено творчество, който беше открит днес в Плевен. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

Студентският фестивал започна с празнично дефиле на участниците. На сцената на площад „Възраждане” се представиха групите на медицинските висши училища във Варна, Пловдив, Стара Загора, София и Плевен.  Допълнително настроение в празничната вечер внесе водещата Ива Николова.

Първата фестивална вечер завърши със светлинно шоу и заря над Мавзолея.

Утре, 11 май, от 10.00 ч стартира основната програма на художествения форум, който ще се проведе в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения – танцови, хорови и солови. Сред чуждестранните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна. Висшето училище в Плевен ще изненада своите гости с тържествените изпълнения на Университетски хор от студенти и преподаватели, с които ще се открие фестивала под диригентството на Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен.

Входът на фестивала в Читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...