Акценти
Начало / Общество / С дегустация на вина набират средства за БАЛИЗ

С дегустация на вина набират средства за БАЛИЗ

12-02-10-81743_1

Интересна благотворителна кампания с дегустация на вина ще подпомогне със средства дейността на сдружението „Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения” – Плевен (БАЛИЗ). Организатори на събитието са Сдружението, Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и клуб-ресторант „Корона” в Плевен, където ще протече атрактивното събитие.

Семинарът-дегустация ще бъде воден от председателя на БАПС Михаил Марковски, който е готов да сподели знанията си за виното с тази благородна цел. Той ще разкаже как се откриват разликите между различни сортовете и видове вина, както и кои вина с кои храни се комбинират. Освен това Марковски ще поясни как се избира вино за конкретен повод, за любим човек или делови подарък.

10152008_747955075228857_220126648_n

Цената за участие в еднодневното събитие е 75 лева на човек. Мероприятието предвижда практическа дегустация с основни принципи на дегустация, ароматни характеристики на основните сортове, винен обяд, приготвен от шеф Драгомир Симеонов – комбиниране на вино с храна и ароматно-вкусови характеристики на храната, и дегустация на вина и основни методи на окачествяване на вина. Участниците ще получат сертификат от БАПС за еднодневно обучение.

Желаещите да участват в събитието трябва да потвърдят най-късно до 11 април.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...