Акценти
Начало / Култура / С голям концерт НУИ „Панайот Пипков” ще отбележи патронния си празник

С голям концерт НУИ „Панайот Пипков” ще отбележи патронния си празник

На 25 ноември Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” в град Плевен ще отбележи своя 56-ти патронен празник. По традиция отбелязването на патронния празник ще бъде с концерт в зала „Божко Шойков”. Той ще започне в 18 ч. По-рано през деня, от 12.30 ч., ученици от училището ще дефилират от ДКТ „Иван Радоев” до НУИ „П. Пипков”. В шествието ще участват Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и ученици от специалност „Български танци”.

В празничния концерт по повод 56-годишнината на НУИ „П. Пипков” ще участват детска вокална група „Песенчица”, Перкусионен ансамбъл „Акцент”, народният оркестър, народният хор, танцовият ансамбъл и индивидуални изпълнители.

Училището е създадено през 1960 г. като Средното музикално училище. През годините то се утвърждава като културно-образователен център за подготовка на квалифицирани кадри, които намират реализацията си както в музикалните институти в града, така и в страната и чужбина. В училището се изучават класически инструменти, български народни инструменти, народно пеене и български танци,  изобразително изкуство, поп и джаз пеене, а от учебната 2015-2016 г. и специалност актьорско майсторство.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...