Акценти
Начало / Образование / С голям концерт детска градина „Слънце” отпразнува 45 години (галерия и видео)

С голям концерт детска градина „Слънце” отпразнува 45 години (галерия и видео)

Деца и учители от различни поколения събра за 45-тия си рожден ден детска градина „Слънце”. Големият концерт се състоя снощи в ДКТ „Иван Радоев”. Сред скъпите гости бяха първите учители, поставили началото на „Слънце“. Гости на празника бяха  Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, зам.-кметът Стефан Милев и представители на отдел „Образование“.

„За мен е огромна чест да бъда гост на това тържество. Открита през 1972 година, вече 45 години детска градина „Слънце“ с професионализъм и с много любов се грижи за поколения плевенски деца. Тук са направили първите си стъпки по пътя към знанието много достойни плевенчани, които днес са повод за гордост! Да работиш с деца не е просто професия, а призвание – призвание да образоваш и да възпитаваш. Призвание, което изисква мъдрост, търпение и разбиране“, обърна се към педагогическия колектив на „Слънце“ Мартин Митев. И допълни: „Вие имате отговорната задача да подкрепяте своите възпитаници, да ги научите да бъдат уверени, да опознаят света. Да им покажете, че знанието дава добри резултати! Защото нашите надежди и мечти винаги са свързани с децата ни!“

Поздравителен адрес от името на кмета Георг Спартански поднесе зам.-кметът Стефан Милев. „Днешният ден е прекрасен повод да засвидетелстваме уважение към забележимия път на „Слънце”, към достойния труд на поколения учители и всеотдайността, с която използват своята професия”, се казва в приветствието.

Той връчи плакет на Община Плевен, с който е свидетелство за уважението и признателността към труда на всички, които помагат децата ни да бъдат весели, усмихнати и да живеят прекрасен живот в нашия град.

„Всеки един рожден ден е щастливо събитие, изпълнено с емоции, скъпи спомени и равносметка. 1972 е годината, в която е поставено началото на „Слънце“. Оттогава вече 45 години се пише приказката на нашата детска градина“, заяви от сцената Снежка Височкова, директор на „Слънце“. Тя припомни, че Милка Каланова е първият писател на тази приказка,  която новият екип на детската градина днес продължава да пише с много любов.

Благодарността към първите учители, признателността и уважението към тях обновеният екип на детската градина засвидетелства с връчване на грамот за принос в развитието на детското заведение.

След което започна  спектакълът на малките слънчица, изпълнен с много музика, танци, песни, усмивки и цветно настроение.

В края на тържеството всички участници в спектакъла се качиха на сцената. Заедно с тях бяха и техните учителки. Първа беше поканена Рени Георгиева – музикалната учителка на детската градина, която с много сърце и душа е подготвила малчуганите за тяхната изява на сцената. Директорката Снежка Височкова връчи грамоти и на сегашните учителки, като благодарност за грижата им за възпитанието на децата на ДГ „Слънце”.

Следваща Предишна

Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...