Начало / Образование / С второ място във футболния турнир „Васил Левски” се поздравиха ученицит от НУ „Отец Паисий”

С второ място във футболния турнир „Васил Левски” се поздравиха ученицит от НУ „Отец Паисий”

Отец паисий футболен отбор

Традиционен футболен турнир „Васил Левски”, организира по повод 142 години от гибелта на националния герой ОУ „Васил Левски” в Плевен. Турнирът е посветен и на 153 години от  основаването на училището.

Сред участниците бяха и малките футболисти от НУ „Отец Паисий” в Плевен, които се класираха на  второ място, а Християн Бозуков грабна отличието за най-добър нападател.

В НУ „Отец Паисий” имаха поредица от инициативи, с които отбелязаха годишнината от гибелта на Апостола. По идея на читалище „Лик” беше създаден филм за живота и делото на Апостола, който беше прожектиран пред учениците, след което те направиха рецитал с патриотични стихове и стихове за Левски.

Отец Паисий рецитал

В рубриката „Театър на книгата” възпитаниците на училището оживиха образа на националния ни герой в постери и проекти, в които са цитирани неговите идеи, мисли и въжделения за Освобождението. Учениците старателно са преписали любими стихотворения за Левски от известни наши поети. Над своите проекти те са работили дълго време под ръководството на своите възпитатели по време на заниманията в ПИГ.

Прочетете също:

Разрешение за строеж на нова сграда за училище „Валери Петров” издаде Община Плевен

Издадено е разрешението за строеж на нова сграда за основното училище „Валери Петров”, съобщи Главният ...