Акценти
Начало / Спорт / И „Балкан“ си тръгна от Плевен

И „Балкан“ си тръгна от Плевен

баскетбол

И отборът на „Балкан“си тръгна от турнира за Купата на България по баскетбол. След състава на „Левски“ и ботевградчани приключиха надпреварата за националния приз. Очакваното дерби между съставите на „Балкан“ и „Черно море Порт“ – Варна оправда очакванията на публиката и предложи изключителна драма в зала „Балканстрой“. Регламентът на надпреварата обаче определя напред да продължи един отбор. И в третия мач от турнира победител бе съставът на „Черно море Порт“ – Варна.
Тимът от морската ни столица започна уверено и на първата почивка водеше с 19:14. През втората част ботевградчани се активизираха и на полувремето имаха преднина от 2 точки – 34:32.
След подновяването на играта по-добрия тим на терена бяха варненци. И 300-те фена на „Балкан“ не помогнаха на любимия си състав и той не успя да се противопостави на съперника си. След половин час игрово време варненци водеха с 53:47, а в четвъртата част състава на Драган Баич бе по-концентриран и успя да се наложи над ботевградчани, предвождани от треньора си Александър Тодоров, с 81:75 точки, и продължават на полуфинал.
От 21 часа е двубоят между съставите на домакините от „Спартак“ – Плевен и „Рилски спортист“ – Самоков. Победителят от тази среща ще се изправи утре от 19 часа срещу състава на „Черно море Порт“ – Варна.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...