Начало / Крими / С високите температури зачестиха пожарите в Плевенско

С високите температури зачестиха пожарите в Плевенско

С повишаването на дневните температури значително се увеличава и рискът от възникване и бързо разпространение на пожари в природата. За да не се допускат сериозни инциденти и за да бъде опазена селскостопанската реколта, гората и имуществото ни, е важно да бъдат спазвани правилата за пожарна безопасност, напомнят пожарникарите.

Те припомнят основните правила за пожарна безопасност през летния сезон:

На първо място е правилото да не се изхвърлят недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в горима и леснозапалима среда.

Всички моторни превозни средства, които влизат в горите или извършват селскостопанска дейност, трябва да са технически изправни, с уредба, недопускаща отделянето или изхвърлянето на искри.

Да не се пали огън на открито при ветровито време. Ако се налага, е необходимо да има достатъчно количество вода или други подръчни средства за изгасяването му. Не оставяйте огъня без наблюдение, а накрая внимателно го изгасете, напомнят огнеборците.

Много важно е разчистването на сухи треви и отпадъци в горски участъци трябва да става чрез извозването им на определените за това места, а не чрез изгаряне. Затова е въведена забрана за палене на сухи клони и отпадъци в горски участъци и в земеделски земи, както и за паленето и опалването на стърнищата.

Само през изминалото денонощие  служители от РСПБЗН са гасили три пожара. Плевенските огнеборци са овладели пожар в отпадъци на улица „Осъм“ в Плевен.

На 8 август 2018 година в 22:58 часа служители на РСПБЗН – Гулянци са гасили пожар в селскостопанска постройка в село Комарево. Огънят е унищожил четири бали фураж, 4 кв.м покривна конструкция . ПРичините се изясняват.

Същия ден, в 13:55 часа екип на РС ПБЗН – Кнежа е отреагирал на сигнал за произшествие с газова бутилка в частен дом в град Искър. Причината за инцидента е техническа неизправност. Пострадали няма. Не са нанесени значителни материални щети.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...