Акценти
Начало / На фокус / С бурни аплодисменти и с плакет на кмета удостоиха Тихомир Иванов и Невяна Владинова

С бурни аплодисменти и с плакет на кмета удостоиха Тихомир Иванов и Невяна Владинова

Двамата олимпийски герои – плевенчаните Тихомир Иванов – скок височина, и Невяна Владинова – художествена гимнастика, днес бяха удостоени с Плакета на кмета на Община Плевен. Церомонията се състоя в началото на редовното оперативно заседание на ръководството на общинската администрация. Двамата млади плевенски спортисти бяха посрещната с бурни аплодисменти от присъстващите общинари, журналисти и много малки гимнастички, които мечтаят да тръгнат по стъпките на чаровната Владинова.

„Това, което двамата спортисти направиха – да се класират на седмо място на Олимпиада в своя спорт, е равносилно на подвиг. Те показаха, че България все още има на какво да разчита в областта на спорта”, изтъкна Георг Спартански. При представянето на постиженията на двамата спортисти, които са тръгнали от спортните зали в Плевен, кметът няколко пъти каза: Шапки долу за Тихомир и Невяна.

IMG_3993тихомир иванов

От своя страна Тихомир Иванов каза, че е благодарен за посрещането, което му е организирано в Плевен. „Надявам се с помощта на кмета нещата да се оправят и да се върна да тренирам отново в Плевен. Аз искам да живея и тренирам в Плевен, защото сега сме принудени да търсим по-добри условия в друг град, за да се подготвим за елита”, каза Тихомир Иванов. Той благодари на треньора си Георги Гетов за увереността, която му е вдъхнал по време на Олимпиадата в Рио, за да се представи максимално добре.

Тихомир е роден за високия скок, каза от своя страна треньорът Георги Гетов, който също получи Плакет на кмета.  Радвам се, че можеш да бъдеш някой, когато Тихомир е на стадиона и когато световни светила в спорта започнат да те оглеждат, допълни той.

IMG_3990кмет спортисти

Чаровната Невяна Владинова, чийто дядо – Симеон, също беше дощ.шъл, за да присъства на приятното събитие, каза, че в художествената гимнастика конкуренцията расте и става все по-трудно да се наложиш сред най-добрите. „Българките се стремим да бъдем различни и с това печелим”, обясни тя как преодоляват хегемонията на руската школа в този спорт.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...