Начало / Общество / С богата програма отбелязват празничните дни в Кнежа 

С богата програма отбелязват празничните дни в Кнежа 

От днес в Кнежа започват празничните Коледни и Новогодишни чествания. Тази вечер в 17:00 ч. на площад “Пенчо Янкулов”  ще бъдат запалени светлините на коледното дърво и ще бъдат наградени училищата, участвали в конкурса за украсяване на коледни дървета. Утре от 18:00 ч. в НЧ “Борба 1896” ще бъде представена пиесата “Око под наем” – романтична комедия с участието на Асен Блатечки, като билети ще се продават на място.

На 16  декември, сряда, от 14:00 ч. в камерната зала на НЧ “Борба 1896”ще се състои презентация на „Коледните традиции и обичаи” за деца от IV, V и VI клас, като входът е свободен. Празничната програма продължава на 17 декември, четвъртък,  от 17:00 ч. в големия салон на НЧ “Борба 1896” с коледния концерт “Благословена Коледа” . Спектакълът е с участието на “ТРИО ГРАНДИ ТЕНОРИ” от старозагорската опера и балет. Входът е свободен.

На 18 декември, петък,  от 16:00 ч. Историческият музей в града ще представи тематична прожекция на Коледен филм, като входът е свободен. На следващия ден театралните състави към читалище “Борба 1896” ще посетят  дом за сираци в град Плевен.

Класически концерт на флейта и пиано в две части „Коледна приказка” на Златина Шостакович и Томислав Вичев е планиран за 21 декември, понеделник.  Входът за него е свободен, а началото му ще бъде поставено в  18 00 ч. в камерната зала на НЧ “Борба 1896”. На следващия ден от 10:00 ч.в новата ритуална зала ще се състои благотворителен класически концерт в подкрепа на каузата “Да помогнем на Веси днес, за да има утре”.

На 23 декември, сряда, празничните дни ще продължат с традиционно посрещане на коледари пред сградата на Община Кнежа и празнично шествие до Историческия музей. Началото ще бъде поставено в 13:00 ч., а час по-късно в  Историческия музей ученици от ОУ “Васил Левски” и ПГЗ “Стефан Цанов” ще представят възстановка на Бъдни вечер. Входът е свободен.

На 24 декември, в навечерието на Бъдни вечер, Община Кнежа ще зарадва децата в неравностойно положение с посещение от Дядо Коледа и Снежанка, които ще им занесат подаръци по домовете.

Последното планирано мероприятие е на 31 декември. От 00:30 ч. общинското ръководство и кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски ще се включат в празнично посрещане на новата 2016 година на площад “Пенчо Янкулов”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...