Акценти
Начало / Икономика / С близо 400 000 лева подобряват маркировката на републиканските пътища в област Плевен

С близо 400 000 лева подобряват маркировката на републиканските пътища в област Плевен

Десислава Терзиева

До края на месец юни ще приключат дейностите по ремонт и подобряване на маркировката на републиканската пътна мрежа в област Плевен. За това правителството инвестира близо 400 000 лв., информира министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

По Публичната инвестиционна програма на правителството до края на годината ще бъдат инвестирани над 69 млн. лева в областите Ловеч, Видин, Габрово, Враца и Плевен. Само за област Плевен осигурените средства по тази програма са над 16 млн. лева за 17  проекта, припомни министър Терзиева.  С тях ще бъдат ремонтирани улици, ще бъдат изградени детски площадки, спортни зали, ще се модернизират  обществени сгради.

В момента завършва процедурата по възлагане на проектирането на пътния участък от Плевен до Троян, съобщи инж. Стефан Чайков, председател на УС на АПИ. Очакванията са още тази есен да стартират и процедурите по възлагане на строителството на този участък.  За изграждането му ще са необходими около 25 млн. евро.

Днес след обяд министър Терзиева даде начало на превантивния ремонт на улица „Иван Вазов” в село Милковица, област Плевен. „Германската улица”, както е известна в региона, е основна пътна връзка за жителите на селото, както и важно пътно направление за хората от Гулянци. Участъкът се ремонтира с близо 1 млн.лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството.

„За мен, като министър на регионалното развитие, е удоволствие да дам начало на строителните дейности на този четвъртокласен път. Това е доказателство, че работим за съживяване на малките населени места и за намаляване на различията между регионите”, изтъкна Терзиева. Тя добави, че това е поредният пример, че публичната инвестиционна програма на правителството работи и изпълнява целите си – намаляване на различие на регионите, чрез подобряване на инфраструктурата и осигуряване на работни места.

Terzieva_Milkovica

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...