Начало / Последни новини / С близо 40 деца започнаха заниманията в Лятното баскетболно училище в Плевен

С близо 40 деца започнаха заниманията в Лятното баскетболно училище в Плевен

Третото издание на Лятното баскетболно училище в Плевен стартира с около 40 деца. Треньорите Александър Дяковски и Тодор Тодоров очакват още малчугани да се присъединят към тренировките в следващите няколко седмици.

„Този път сме с Тодор Тодоров. Ние като цяло и в предишните години така го правихме, но просто се редувахме. Сега обаче решихме да сме изцяло заедно, защото повече внимание може да се обърне на децата и като цяло по-пълноценни са тренировките, особено когато има повече деца. Засега се получава много добре”, коментира Александър Дяковски.

Двамата треньори очакват да се запишат още деца след 15 юни. „За момента съм много приятно изненадан на фона на създалата се ситуация покрай пандемията. Имах някакви притеснения, че може би ще бъдат малко по-резервирани родителите, но точно обратното се случи. Има много деца от предишните години”, удовлетворен е Дяковски.

В момента в училището са се записали 15-20 деца, които идват почти всяко лято от други градове. Има деца и от чужбина, които идват тук през лятото при роднини. Дяковски обясни, че по-напреднали направо влизат в отборите на клуба.

Нашата основна цел е да запалим децата и да продължат да тренират и след края на лятото, каза още треньорът.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...