Акценти
Начало / Общество / С близо метър се е повишило нивото на река Осъм при село Изгрев

С близо метър се е повишило нивото на река Осъм при село Изгрев

През изминалото денонощие (от 8 ч. на 28.09. до 8 ч. на 29.09.) речните нива на наблюдаваните реки в страната са се повишавали, информират от Басейнова дирекция „Дунавски район“. Водните количества на наблюдаваните реки в почти цялата страна са около праговете за средни води и високи води. Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните от НИМХ реки в Дунавски басейн са с колебания от -24 см до +96 см. По-съществени повишения в област Плевен са регистрирани на река Вит при село Търнене с +30 см и река Осъм при село Изгрев с +96 см.

На 29 и на 30 септември повишението на водните нива ще продължи, като по-значителни повишения се очакват в поречията на реките Искър – долното течение, Вит – долно течение и Осъм – долно течение.
Моделът за водосбора на река Искър прогнозира водните количества на 30 септември и на 1 и 2 октомври да са около и над средната многогодишна стойност. По-значително покачване на водните нива ще има на 29 и 30 септември, както и на 1 октомври в долното течение на основната река. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...