Акценти
Начало / Политика / С благотворителна вечер жените социалистки отбелязаха Деня на християнското семейство

С благотворителна вечер жените социалистки отбелязаха Деня на християнското семейство

Ева Маринова 1

Обединението на жените социалистки в Плевен организира благотворителна вечер  по повод Деня на християнското семейство и християнската учаща  младеж. Специален гост на празника беше шампионът по бокс Детелин Далаклиев и семейството му. Гостите на вечерта можеха да закупят бутилки вино, предоставени от Професионалната гимназия по лозарство или красиви коледни картички. Събраните средства ще бъдат използвани за коледни благотворителни инициативи на жените социалистки, обяви водещият актьорът Веселин Плачков. Помощник  за вечерта беше дъщеричката му Андрея.

Андрея 1

С поздрав към присъстващите се обърна Ева Маринова, председател на Обединението на жените социалистки от Плевен. Тя подчерта, че Денят на християнското семейство е  ден на ценностите, които всеки трябва да следва и предава на децата си.

Ева Маринова предаде и поздравите на народния представител Васил Антонов и евродепутатът Илияна Йотова. „Семейството е силната връзка между различните поколения, характери, цели и стремежи. То обединява, учи на любов, разбирателство и хармония. Предайте на идните поколения тайната на доброто съжителство и магията на съкровищницата, наречена семейство”, се казваше в поздравителното писмо на Васил Антонов.

„Да не забравяме,че семейството е школа на здрави добродетели, на чиста любов, на съпружеска вярност, мир, целомъдрие, трудолюбие. Нека във всеки  дом цари мир, любов и разбирателство”, пожела в писмо Илияна Йотова, в което заявава готовност да подкрепя всяко  начинание, което би било свидетелство  за благородно отношение към хората и традициите.

За символиката на празника разказа отец Тихомир, а малки таланти от Плевен и камерен състав от Северняшкия ансамбъл поздравиха присъстващите с изпълненията си.

За втори път организираме подобен празник за Деня на християнското семейство и се надяваме да го направим традиция, каза Ева Маринова и изказа благодарност на бизнесмена Януш Донев, любезен домакин на благотворителната вечер.

Божана

Далаклиев

благотворителна вечер 3

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...