Начало / Общество / С благотворителен базар завършиха заниманията в Лятното училище по изкуствата в Левски

С благотворителен базар завършиха заниманията в Лятното училище по изкуствата в Левски

Изложба-базар организираха в Левски участниците в „Работилниците по изкуствата”, в която показаха сътвореното от тях в продължение на 10 дни  в групите по „Декорация”, „Художествена тъкан” и „Керамика”. Работилниците са част от проекта „Лятно училище по изкуствата” на Сдружение „Център за европейско развитие и квалификация”, който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”

Със средствата, събрани по време на базара, ще бъдат закупени необходими неща за Дом „Детелина“ в Плевен, научихме от Ваня Ваньова, ръководител на проекта.
След изложбата, в читалище „Георги Парцалев” в Левски, се състоя и премиерата на детската постановка по народната приказка „Дядо и ряпа“. Постановката също е направена в рамките на проекта от децата, които се включиха към групата „Детски театър”.


Над 40 деца на възраст от 5 до 13 години участваха в Лятното училище по изкуствата, като някои от тях  в повече от една група.
„Интересът към това лятно училище беше изключително голям. Включиха се деца, които живеят в Плевен, София и други градове, но през лятната ваканция гостуват на баба и дядо в Левски. Всички имат очаквания заниманията на групите да продължат и през учебната година, за да имат децата възможност за изява в различните приложни изкуства”, сподели Ваня Ваньова.

Заниманията в  групите са заснети и предстои да бъде създаден кратък филм за дейностите по проекта. Но най-важното е, че децата с голямо желание посещаваха различните работилници и останаха доволни от възможността сами да създадат интересни произведения на изкуството, обобщи Ваньова.

Този проект се реализира с финансовата продкрепа на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия, адмнистрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящата статия не отразява позицията на Европейската общност, програма „Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...