Акценти
Начало / Икономика / Със 746 000 лв. повече от миналата година са събраните суми от местни данъци и такси

Със 746 000 лв. повече от миналата година са събраните суми от местни данъци и такси

Към 30 април 2019 год. Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен отчита постъпления от администрирането на местни данъци и такси в размер малко над 14 000 000 лв. Събраната сума надвишава със 746 000 лв. приходите към същия период на миналата година. Към края на месец април  е събран 66% от данък върху недвижимите имоти, 55% от данък върху превозните средства – 55%, и 68% от такса битови отпадъци.

Общо изпълнението на плана за приходи от местни налози към края на срока за плащане с отстъпка възлиза на 58%.

Дължими суми за 2019 год. без отстъпка или задължения за минали периоди ведно с дължима лихва за просрочие на плащането, собствениците могат да  заплатят на каса в Дирекцията, по банков път, чрез Интернет през сайта на Община Плевен или чрез касите на ИЗИПЕЙ в цялата страна.

Информация за сметките и кодовете за плащане клиентите могат да намерят на адрес www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”, подсекция „Актуално”.

Работното време на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” за плащания в брой или чрез ПОС терминал е от 08,30 до 16,30 ч. без прекъсване. Плащанията се извършват на гишета от 1 до 5 в Салона за обслужване на клиенти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...