Акценти
Начало / Икономика / Със 700 млн. лв. повече приходи очаква НАП

Със 700 млн. лв. повече приходи очаква НАП

Близо 700 млн. лв. повече в сравнение с миналата година ще са приходите от данъци и осигурителни вноски, които ще събере НАП до края на 2012 г.  Това е съобщил изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов днес. Причините за добрите резултати са проектът за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП, законодателните промени, приети по предложение на агенцията и контролната дейност на ведомството. Над 1000 са осъдителните присъди за данъчни престъпления от началото на годината до момента, е казал още данъчният началник.

Сред най-рисковите икономически сектори в страната са строителството и търговията със зърно. До края на годината предстоят  данъчни проверки в хотели и заведения в зимните курорти, е съобщил още Стефанов. Анализ на риска на НАП е показал, че в сектора на посредничество при покупко-продажба с недвижими имоти е укрит оборот от близо 700 млн. лв. за 4 години. Освен проверки и ревизии, предстоят срещи с бранша, както и информационна кампания за клиентите на тези услуги.

Шест държави се интересуват от проекта за свързване на касовите апарати с НАП. Сред тях са Гърция и Беларус, които проучват възможностите да внедрят подобни системи на отчитане на оборотите.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...