Акценти
Начало / Образование / Със състезание между „знаещите” и „можещите” завършиха дейностите по ученически проект

Със състезание между „знаещите” и „можещите” завършиха дейностите по ученически проект

Какви са задълженията на полицията? С какво се занимава отдел за закрила на детето? Какви са работните задължения на кмета?  Какви дейности може да развива читалището във вашия град? Пред кого се отчитат за своята работа кмета и общинските съветници? Ако ваш близък търси работа, какво трябва да направи? – това са част от въпросите, на които трябваше за отговорят участниците във финалното състезание по проекта „Знаещите – могат”, реализиран от сдружение „Център за европейско развитие и квалификация” – Левски..

Разделени на два отбора – отбора на „Знаещите” и отбора на „Можещите”, младежите демонстрираха наученото по време на работните срещи, организирани в рамките на проекта. Близо  два месеца 23 ученици от град Левски и близките села имаха възможност да се запознаят отблизо с дейността на различни институции.

Пред жури с членове Петя Чолакова – обучител по проекта, Яница Георгиева и Калоян Крумов, служители на общинска администрация, състезателите отговаряха на въпросите, които им се паднаха от колелото. Членовете на журито се възползваха от правото си да задават и допълнителни въпроси, като не веднъж вдигнаха максимална оценка шест за получените отговори. Амбицирани за победа състезателите се справяха с лекота, като подкрепяха своите отговори с примери от посещенията и срещите със служители от различните институции.

Резултатът от надпреварата е победа за отбора на „Знаещите” пред отбора на „Можещите”.

На състезанието бе представена направената по проекта малка книжка с информация за приноса на програма „Младежта в действие”, приоритетите и целите, които тя преследва и мненията на повечето от участниците за придобитите компетенции и впечатления от проекта.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...