Акценти
Начало / Култура / Със среща разговор „Спомен за Парцалев” в Левски почетоха паметта на незабравимия артист

Със среща разговор „Спомен за Парцалев” в Левски почетоха паметта на незабравимия артист

Спомен за Парцалев

В топла, вълнуваща среща актрисата Латинка Петрова разказа свои спомени за колегата и приятеля Георги Парцалев. Преди това тя заедно с кмета на Община Левски – Любка Александрова и председателя на Общинския съвет – Дочко Дочев поднесоха цветя в Музея „Георги Парцалев” и със запалена свещичка почетоха паметта на актьора.

В заседателната зала на Общината, където се проведе срещата разговор, беше прожектиран филм за Георги Парцалев по спомни на Стоянка Мутафова.

След което последва развълнувания разказ на  Латинка Петрова. „Пацо живееше наистина като комета. Да светне , да блесне , да получи аплодисментите и да си отиде  тъжен в къщи .И винаги казваше : „Лоте ,мен никой не ме чака ,тъй по хендеците някъде ще свърша…Тъга голяма, затова се раздаде на хората ,колкото можеше и където можеше.

Мъчно ми е, че не мога да си говоря с него ,защото той беше философ.Смехът се прави от интелект.Той много четеше…Мъчно ми е ,че такива хора си отиват и ние осиротяваме…Ние бяхме много откровени един към друг,честност за честност…

Целунати от бога са такива хора ,а Пацо можеше и още ,и още да носи смях неподправен, с тази тъжна душа на клоун.Слава Богу ,че той беше между нас, слава Богу, че мина и през моя живот ,защото по-богата се чувствам от досега с такива хора.Благодарна съм ,че съдбата ме срещна с този много ,много добър човек.Той никога не оскърби никого…Ако му завиждаха ,му завиждаха за тази обич на хората…”, разказа Латинка Петрова и благодари на град Левски пази паметта му.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...