Акценти
Начало / Общество / Със сол и химични вещества ще поддържат тази зима първокласния път Плевен – София

Със сол и химични вещества ще поддържат тази зима първокласния път Плевен – София

До края на тази седмица от Областно пътно управление – Плевен ще приключат с проверката на наличието  на машините за зимно почистване, съобщи директорът на Пътно управление инж. Ивайло Денчев.

След което ще започнат проверките за годността на снегопочистващата техника. В рамките на три дни машините ще бъдат изкарани на съответните опорни пунктове, за да се провери готовността им да се отзоват на повикване при нужда. Общо 15 са опорните пунктове за зимна поддръжка на територията на област Плевен. На постоянно дежурство там ще бъдат разпределени 164 машини, съгласно предвиденото в оперативния план за зимното почистване. Кога ще започне непрекъснатото дежурство ще определи ръководителят на Пътно управление, съобразявайки се с метеорологичните условия. По предварителни прогнози по-значителни валежи се очакват в края на януари и началото на февруари, а като цяло зимата се очертава студена, но малко валежна, каза инж. Денчев, цитирайки директора на плевенския филиал на НИМХ.

За поддръжката на пътищата от републиканската пътна мрежа тази зима Областно пътно управление е заявило необходимост от пясък и сол. Все още не са доставени исканите начални 60% от необходимите материали, информира инж. Ивайло Денчев. Освен сол и пясък от Пътно управление са заявили доставка на химични вещества, с които да бъде поддържан първокласния път София – Плевен. Тенденцията е през тази зима той да се обработва само със сол против обледяване, а когато температурите паднат под минус 10 градуса да се използват химични вещества”, поясни инж. Денчев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...