Начало / Крими / Със захлаждането на времето зачестяват пожарите, причинени от отоплителни уреди

Със захлаждането на времето зачестяват пожарите, причинени от отоплителни уреди

На 25 октомври 2020 година в 00:10 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в град Левски. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Живеещият в имота е оставил без надзор камина на твърдо гориво.   Унищожени са 70 кв.м от сгадата. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Левски с един автомобил.

На 25 октомври 2020 година в 18:38 часа е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Люляк“ в Плевен.  На място са изпратени екипи на РДПБЗН – Плевен за потушаване на пламъците. Установено е, че пожарът е възникнал вследствие на неправилно боравене с печка на твърдо гориво в едноетажна постройка. По време на инцидента обитателят е бил в дома си,  не е пострадал. Изгорели са около 80 кв. метра покривна конструкция и домашно имущество.

Късо съединение е вероятната пичина за пожар в къща на ул. „Емануил Васкидович“ в Плевен. Сигнал за пожара е постъпил на 23 октомври 2020 година в 11:56 часа в РС ПБЗН – Плевен. В пламъците са унищожени имущество и техника. Пострадали няма. Служители на РС ПБЗН – Плевен с два автомобила са потушили огъня.

Късо съединение е причина за пожар и в къща в село Бреница. Сигнал за произшествието е постъпил на 23 октомври в 15:14 часа. Унищожени са домашно имущество, хранителни продукти, техника и покривна конструкция 30 кв.м. Опушени са стени в жилището. Пострадали няма. Огънят е локализиран и потушен от служители на РС ПБЗН – Кнежа.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...