Акценти
Начало / Политика / Състоянието на спортната база в Плевен обсъдиха съветници от ГЕРБ и зам.-министърът на спорта

Състоянието на спортната база в Плевен обсъдиха съветници от ГЕРБ и зам.-министърът на спорта

По инициатива на общинския съветник Йордан Грижов, председател на ПК по младежки дейности, спорт и туризъм вчера се е провела среща с зам.-министъра на спорта Николай Павлов. В срещата е участвала Петя Василева, общински ръководител на партията и зам.- председател на Общинския съвет в Плевен.

Зам. – министърът е бил  запознат със състоянието на спорта и спортната инфраструктура в община Плевен, както и с необходимостта младите хора от общината и областта да бъдат въвлечени в обществено-полезни дейности в зависимост от техните интереси и с цел изграждането на активни и пълноценни личности.

„В изключително ползотворната дискусия бяха обсъдени варианти за кандидатстване за финансиране на спортни обекти по Наредба 4 на ММС и на проекти по Националната програма за младежта и Националната програма за изпълнение на младежки дейности. Обсъдени бяха и различни бъдещи инициативи, съвместно с Министерството на младежта и спорта”, съобщи Йордан Грижов. Той допълни, че са получили уверението на г-н Павлов, че поради проявения от тях интерес, ММС ще обърне по-сериозно внимание на Община Плевен, дала на страната толкова талантливи спортисти. За съжаление, тя досега не е демонстрирала интерес от колаборация с Министерството.

Йордан Грижов и Петя Василева изразиха увереност, че това е правилният път за привличане на вниманието на държавната власт. Трябва да „почукаш“, за да ти се отвори, категорични бяха и двамата общински съветници от ПП ГЕРБ.

Те се надяват, че добрите новини тепърва предстоят.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...