Акценти
Начало / Последни новини / Състезател на „Спартак Плевен XXI”  представя България на Световното за юноши Русия

Състезател на „Спартак Плевен XXI”  представя България на Световното за юноши Русия

Владимир Върбанов от СКШ „Спартак Плевен ХХІ” ще представи страната ни в започналите на 21 септември 2016 година в Ханти-Мансийск, Русия Световните индивидуални първенства за юноши и девойки до 14, до 16 и до 18 години по класически шахмат. Повече от 1 000 души са присъствали на пищната церемония за официалното откриване на първенството в концертния и театрален център „Угра – Класик“.

Поради големия брой участници от тази година  Световните индивидуални първенства за деца и младежи са разделение на две групи – до 14, 16 и 18 години в Ханти-Мансийск, Русия (от 21 септември до 4 октомври 2016 г.) и до 8, до 10 и до 12 години – в Батуми, Грузия (от 18 до 31 октомври 2016 г.).

България е представена от 6 шахматисти – 3 юноши и 3 девойки, като сред тях е и състезателят на „Спартак Плевен XXI“  Владимир Върбанов..Той ще представя България при юношите до 14 години. В групата  участват 75 шахматисти от 43 държави, а нашият състезател е б0-ти по рейтинг.

Шампионатите се провеждат в 11 кръг по Швейцарска система.

„Спартак Плевен XXI“ е един от клубовете с най-много участници, които представят  България  на Световни и Европейски първенства. Преди месец Белослава Кръстева и Калоян Попвасилев участвуваха на Европейското  първенство в Чехия, като Белослава Кръстева завърши на призовото 6-то място.

И тримата състезатели на плевенския клуб бяха финансово подпомогнати от Община Плевен за своето участие.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...