Акценти
Начало / Последни новини / Състезателката на Спартак-Плевен Мирела Йолова стана вицерепубликанска шампионка по карате

Състезателката на Спартак-Плевен Мирела Йолова стана вицерепубликанска шампионка по карате

На 3 декември  се проведе Държавното първенство по карате за юноши и девойки от 14 до 20 г. Първенството събра 150 състезатели от цялата страна, а надпреварите бяха оспорвани предвид предстоящите Балканско и Европейско  първенство по карате за същите възрасти.

Състезателката на Карате клуб Спартак-Плевен- Мирела Йолова, взе участие в дисциплината Ката, където се класира втора и стана Вицерепубликанска шампионка в дисциплината ката при кадетките за 2016 г.

 Държавното първенство беше последното състезание от националния календар на Федерацията по Карате, а след резултатите от него, националния селекционер Роксанда Атанасов, ще  направи селекция за предстоящото Европейско първенство по карате за юноши и девойки.

Това участие на Мирела е с перспектива да участва на Европейското първенство по карате в тази дисциплина, ако подготовката и протече успешно. Тя ще вземе участие в международен турнир в края на януари, като резултата от него ще е определящ за участието и на Европейското първенство.

Напомняме, че България ще е домакин на Европейското първенство по карате за юноши, младежи и девойки от 14 до 20 г., което ще се проведе в началото на месец Февруари в зала Арена Армеец, гр. София.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...