Акценти
Начало / Последни новини / Състезател на СКШ „Плевен XXI“ спечели „Купата на лъвчетата“

Състезател на СКШ „Плевен XXI“ спечели „Купата на лъвчетата“

Стилиян Нановски стана първи в своята възрастова група до 14 г. на детския международен турнир „Купата на лъвчетата“, организиран за девети път от ШК ЦСКА.

При момичетата до 10 години представителката на „Плевен XXI“  – Любомира Ленкова,  спечели сребърен медал, а Аделина Тодорова се класира пета.
Победител в малкия турнир Б стана Александър Ташев, а при по-големите, в турнир А купата спечели Калоян Попвасилев, и двамата от София.

награди шах
Състезанието се проведе на 6 и 7 юни  в София и събра над 130 деца от 4 възрастови групи – 8,10,12 и 14 години. Замисълът на организаторите от ЦСКА да предоставят идеални условия на състезателите, треньорите и родителите се реализира и получи оценка като за състезание, доближаващо се до световен форум, коментира мс Христинка Илиева, старши треньор на СКШ „Плевен ХХІ”.
Освен в турнира, който се проведе в 7 кръга на класическа контрола, желаещите имаха възможност да се включат и в конкурс за решаване на шахматни задачи и етюди, както и в сеанс на едновременна игра, изнесен от състезатели на ЦСКА.
Раздадени бяха 8 комплекта медали и купи, сертификати за участие, парични и предметни награди.

награда шах 1

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...