Начало / Последни новини / Състезатели от пет клуба скачат за празника на Плевен

Състезатели от пет клуба скачат за празника на Плевен

Станаха известни датите на състезанието по скокове на батут за купа „Север“, което по традиция се провежда на Празника на Плевен. Тази година надпреварата ще е на 21-и и 22-и май в зала „Балканстрой“. Организира я плевенският клуб Спартак. Състезанието е за деца в три възрастови групи – до 8 г., 9-10 г. и 11-12 г..

Регламентът предвижда две дисциплини – индивидуално и синхрон.

Вече са потвърдили участие пет клуба – от Бургас, Кюстендил, Габрово, Ямбол, както и домакините. Очаква се всеки от тях да се представи с по около десет състезатели. Треньорите на плевенския отбор Тони Русев и Николай Лаков вече са определили първите свои скачачи – Гергана Вутева /11-12 г./, Владимир Панталеев и Александър Кокалов /до 8 г./, Христо Киткарски и Евгени Валентинов /9-10 г./. Те ще участват в индивидуалната надпревара.

Всеки участник ще бъде удостоен с грамота. Класиралите се в призовата тройка ще бъдат наградени с медали. Първите три отбора пък ще получат купи.

В състезанието ще бъдат допуснати и по-големи скачачи, но те ще остават извън класирането. Целта пред тях е контролно състезание, като част от подготовката им за предстоящите държавни финали.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...