Начало / На фокус / Състезатели на възраст от 10 до 65 години се включват в надпреварата за Купа „Трети март“ край Плевен

Състезатели на възраст от 10 до 65 години се включват в надпреварата за Купа „Трети март“ край Плевен

Над 250 души ще се включат в Републиканското състезание за Купа „Трети март“, което ще се проведе тази седмица край Плевен. Началото на състезанието ще бъде дадено на 13 март, неделя, от 11 часа на поляната до Бохотската гора, съобщи експертът от спортния отдел на Община Плевен Таня Митранова.

Състезанието по ориентиране е част от календара на Българска федерация по спорт и спортния календар на Община Плевен. Провежда се съвместно със Спортен клуб по ориентиране „Север“ и подкрепата на ТД „Кайлъшка долина“.

От Плевен се включват 25 състезатели, като повечето от тях са под 18 години. Възможност да участват ще имат и всички други желаещи, които нямат опит в спортното ориентиране. Те ще могат да заявят на място своето желание за участие, посочи Таня Митранова.

Наградният фонд е осигурен от Община Плевен. Медали ще получат състезателите до трето място в 13 възрастови групи. Комплексни награди ще има и за отборите, като те ще бъдат купи. Индивидуални награди ще има и за другите участници, като за 10-годишните те са компаси.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...