Акценти
Начало / Последни новини / Състезателите на „Спартак Плевен XXI“ достойно представиха България  на международен турнир в Македония

Състезателите на „Спартак Плевен XXI“ достойно представиха България  на международен турнир в Македония

От 23 до 27 май в град Скопие в Република Македония се състоя Международният турнир за юноши и девойки „Квалитет-18“.В него взеха участие 56 състезатели от България, Румъния, Хърватска, Албания, Сърбия, Норвегия и Македония.Те играха 8 кръга по „Швейцарска Система“ общ турнир, като след това се направиха класирания и за отделните възрасти. България  бе представена от 8 състезатели, половината от които бяха от СКШ „Спартак Плевен XXI“. Плевенчани  играха отлично и всички успяха да спечелят медали в групите си. За пореден път  Ева Русева демонстрира отличната си форма. Въпреки че бе 23-та по рейтинг, тя бе единствената девойка, противопоставила се на момчетата в борбата за първото място в общия турнир. С 5 победи, две ремита и една загуба тя набра 6 точки и зае  трето място в него. Това й отреди убедителна победа при девойките до 14 години. Съотборникът й Владимир Върбанов също се бори докрай за първото място и финишира с 6 точки, което го класира на пето място в общия турнир и на второ при юношите до 16 години. Загуба в последния кръг лиши Кристиян Георгиев от злато при юношите до 12 години. С 4,5 точки той спечели бронзовия медал,а Катрин Нинова  с 4 точки спечели поредния си медал – сребърен, при девойките в същата възрастова група.

Отличната игра на възпитаниците на треньора Михаил Гигов е и отлична реклама на град Плевен и предпоставка за покани и в други международни турнири. На четиримата състезатели сега предстои финален кръг на ученическите игри, където с отбора на „МГ „Гео Милев“ ще се борят отново за медали. СКШ“Спартак Плевен XXI“ ще бъде домакин на Държавното индивидуално първенство за момчета и момичета  до 8 и 10 години. То ще се състои за четвърти пореден път в град Плевен от 3 до 10  юни в х-л „Балкан“ и се организира с подкрепата  на Община Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...