Акценти
Начало / Образование / Състезание по счетоводство организираха в ДФСГ „Интелект“

Състезание по счетоводство организираха в ДФСГ „Интелект“

По повод Деня на икономиста – 11 юни, в ДФСГ „Интелект“ – Плевен се проведе състезание по Обща теория на счетоводната отчетност и Счетоводство на предприятието, съобщават от учебното заведение. В него взеха участие ученици от 9 и 10 клас от специалности Икономическа информатика, Банково дело, Икономика и мениджмънт, Оперативно счетоводство, Митническа и данъчна администрация и Малък и среден бизнес.

Практическите задачи, включени в теста, разкриват формираните практически умения от учениците в часовете по учебна практика по счетоводство. Решаването на практическите задачи е свързано с осмисляне на конкретни ситуации от счетоводната практика, с формиране на умения за вземане на решения и умения за формулиране на изводи и заключения.

За засилване мотивацията на учениците, класиралите се получаватграмоти и предметни награди от директора на гимназията.

В състезанието по Обща теория на счетоводната отчетност класирани са:

На първо място – Габриела Йорданова Дундакова от 9 б клас, специалност „Банково дело“.

На второ място с еднакъв брой точки са класирани: Мартин Данаилов Георгиев от 9 а клас, специалност „Икономическа информатика“ и Марионита Георгиева Влахова от 9 б клас, специалност „Банково дело“.

На трето място са класирани Цвети Илкова Тодорова от 9 г клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“ и Лилия Валентинова Атанасова, 9 б клас, специалност „Банково дело“.

В състезанието по Счетоводство на предприятието са класирани следните ученици:

На първо място – Викторио Миленов Василев от 10 а клас, специалност „Икономическа информатика“ и Полина Теодосиева Цекова, специалност „Банково дело“.

На второ място са: Ива Лъчезарова Иванова, Пламена Красимирова Димитрова и Каролина Йорданова Мокова от 10 б клас, специалност „Банково дело“.

На трето място са: Елица Станимирова Кръстева и Нелина Радославова Тотева, 10 б клас, специалност „Банково дело“.

Снимка: ДФСГ „Интелект“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...