Начало / Образование / Състезание по приложна електроника в ПГМЕТ – Плевен

Състезание по приложна електроника в ПГМЕТ – Плевен

За поредна година в Професионална гимназия по механоелектротехника – Плевен се проведе състезание  по приложна електроника „Мога и зная как”. Организатори са Министерството на образованието и науката и търговска верига „Елимекс”. Участниците, разделени в две възрастови групи – първа група с ученици от ІХ – Х клас, и втора група сученици от ХІ – ХІІ клас, се състезават в два кръга – теоретичен и практически.

До втория кръг на училищния кръг се допускат учениците, класирани на първите шест места в първия кръг в двете възрастови групи.

Двата училищни отбора, с които училището кандидатства за допускане до регионалния кръг на националното състезание „Мога и зная как”, се сформират от първите двама във всяка възрастова група. Победителите от първа възрастова група са: Златин Стефанов, Кристиан Киририлов, Иван Христов. Победителите от втора възрастова група са: Александър Николов, Цветомира Георгиева, Станислав Георгиев

Състезанието „Мога и зная как” има за цел да се мотивират учениците за професионална реализация по изучаваните професии от професионално направление „Електроника, автоматика, комуникационна и компютърна техника“; да се поставят учениците в конкурентна среда, което да стимулира развитието им в областта на електрониката; да се осигурят условия за реализация на знанията и уменията на учениците чрез участието им в състезателни прояви; да се сравнят постиженията в областта на обучението по електроника на регионално и национално ниво;  да се създадат условия за творчески контакт между учители и ученици от сродни професионални гимназии.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...