Акценти
Начало / Култура / Състав от Пордим  спечели наградата на журито от „Гергьовски люлки”

Състав от Пордим  спечели наградата на журито от „Гергьовски люлки”

19 златни, 17 сребърни и 14 бронзови медала бяха връчени на тазгодишното, шесто поред, издание на фолклорния фестивал „Гергьовски люлки” – Левски 2019.

Наградата на кмета на община Левски спечели Детски танцов състав „Весело хорце” от Велики Преслав.

Наградата на журито спечели СУ „Св.Св.Кирил и Методий” гр.Пордим

Наградата на спонсора Оранжерии Гимел 2 ЕООД получи Дует Мария- Йона Янкова и София Миланова от Медицински университет гр.Пловдив.

Награда получи и най-малкият участник – петгодишният Георги Стаевски от Частна музикална школа в гр.Свищов. Най-възрастният участник Богомил Евтимов от с.Стежерово също беше отличен.

Ина Михайлова журналист от в.”Дума” и член на журито изрази радостта си  от красотата и пъстротата на фолклорния празник и прекрасните млади хора, изпълнени с амбиции и дръзновение. Тя изрази надежда, че догодина този празник на народното творчество, ще се проведе в новия Летен театър на град Левски.

” Чувствам се уютно в град Левски. Конкурсът е прекрасен, защото дава възможност за изява и стимул на певци, танцьори, инструменталисти и хумористи”, каза председателят на журито проф. д-р Тодор Киров, ръководител катедра „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

 Организатори на фолклорния фестивал са Община Левски и НЧ „ Георги Парцалев-1901”. Тази година в него се представиха над 550 участници, две трети от които деца и млади хора.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...