Акценти
Начало / Последни новини / Съставът на Северозападната В група ясен на 3 август

Съставът на Северозападната В група ясен на 3 август

Колко отбора ще представят Плевенска област в Северозападната В аматьорска футболна група – сезон 2016/2017 година? Това ще се разбере идната сряда, 3 август, когато ще бъде обявен окончателния състав на групата. За тогава е насрочено заседанието на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново. На него са поканени и представителите на всички клубове – участници в новото първенство.

Към момента неизвестностите са много. Най-сериозният въпрос на който се търси отговор е: С колко отбора ще е шампионата? На този етап има само прогнози и догадки. Те са продиктувани от липсата на категорично решение от някои клубове, които продължават да се борят с проблемите си. Вече Спартак (Плевен) отпадна като вариант, тъй като остана да се състезава във Втора професионална лига. Други два тима от Плевенска област са на кръстопът. Мизия (Кнежа) почти сигурно ще се откаже от участие. Неизвестна към момента е ситуацията с Ювентус (Малчика). Проблемът при тях е финансов недоимък. Все още не се знае дали Ботев (Луковит) ще продължи или мястото му ще заеме новосформирания  отбор от Ловеч, който има желание да откупи лиценза на луковитския клуб. Ще играе ли Янтра (Габрово)? Последните новини от града на Рачо ковача са оптимистични, но …

Сигурните тимове в групата засега са: трите от Плевенско – Левски (Левски), Вихър (Славяново) и Партизан (Червен бряг), както и Академик (Свищов), Кариана (Ерден), Павликени (Павликени), Севлиево (Севлиево), Трявна (Трявна), Бдин (Видин), Първа атомна (Козлодуй) и новака Ком (Берковица). Ако в хода на въпросната среща в старопрестолния град броя на отборите бъде уточнен, веднага ще се изтегли жребия за шампионата. Той започна на 14 август.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...