Начало / Икономика / Съставиха акт на фирмата, извършила в нарушение дейности в река Вит

Съставиха акт на фирмата, извършила в нарушение дейности в река Вит

Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) връчи акт за установяване на административно нарушение (АУАН) на „Хидрострой“ АД за нарушаване на разпоредбите на Закона за водите. АУАН е за извършени дейности в река Вит, в района на „Боаза“, без да са преминати  необходимите процедури съгласно Закона за водите.

Дружеството е изпълнител на дейности по почистване коритото на река Вит в района на „Боаза“, съгласно договор с Областна администрация Ловеч. В отговор на получено уведомление от Областен управител на Област Ловеч за започване на почистване на коритото на река Вит в този участък, БДДР изиска копие от сключен договор за извършване на дейностите и документи, удостоверяващи извършването на дейностите по договора. След представяне от Областен управител на Област Ловеч на изисканите документи в поставения срок, БДДР предприе административно-наказателните действия.

Припомняме, че още с получаване на уведомлението от Областен управител на Област Ловеч, БДДР даде изрични указания да се спрат всякакви дейности по почистване на реката до приключване на необходимите процедури по реда на Закона за водите.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...