Акценти
Начало / Общество / Сърцето пред Театъра „прибра” добротата и на учениците от Средношколското общежитие

Сърцето пред Театъра „прибра” добротата и на учениците от Средношколското общежитие

Група ученици от Средношколското общежитие в Плевен тази сутрин изсипаха голямо количество пластмасови капачки в мателното сърце пред Драматичния театър и така се включиха в инициативата „Капачки за живот”. Близо месец децата от общежитието са събирали капачките. „Направихме го, защото искаме да помогнем да се случи нещо добро. Събирането на капачки ни помага да се обединим за нещо позитивно”, сподели осмокласникът Александър, участвал в събирането на капачките. Той смята, че такива дърца трябва да има на поне пет-шест места в града.

Да поздрави децата днес беше дошъл Румен Мотовски, по чиято инициатива и с него средства са изработени две метални сърца, монтирани пред театъра и в началото на Градската градина.

„Изненадан съм колко добре върви кампанията”, каза Румен Мотовски. Само преди два дни сърцето пред театъра е било изпразнено и събраните капачки са били 111 кг.

С радост Румен Мотовски съобщи, че  негов приятел е изразил желание да подкрепи кампанията и вече е изработил две подобни сърца. Идеята е едно от тях да бъде монтирано в Кайлъка, а другото – пред Медицинския университет.

Явно правенето на добро е заразно, защото разбрах, че сърце за събиране на капачки е монтирано и пред НОИ, щастлив е Румен Мотовски.

Той обяви, че средствата, които бъдат събрани от предадените пластмасови капачки, ще останат за Плевен. Имаме достатъчно проблеми, които можем да решим със събраните средства, обясни Мотовски.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...