Начало / Общество / Създадоха дарителска кампания „Да се обединим за Плевен в борбата с COVID-19”

Създадоха дарителска кампания „Да се обединим за Плевен в борбата с COVID-19”

Дамите от Лайънс клуб Огледало – Плевен създадоха благотворителна кампания в „Платформата” за набиране на средства в подкрепа на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в борбата с COVID-19. Кампанията е под мотото „Да се обединим за Плевен в борбата с COVID-19” и ще продължи до 23 май 2020 г. Целта е да се събере сумата от 55 000 лв., необходима за закупуване на консумативи и апаратура, за да може Университетската болница да се справи с предизвикателството на епидемията.

Необходими са: безконтактни термометри, дезинфектант NOCOSPRAY/NOCOTECH ефективен и срещу Coronavirus. (Коронавирус), дезинфектанти за ръце, повърхности и под, предпазни защитни средства за медиците, апарат за изкуствена белодробна вентилация (респиратор), бактерицидни лампи

Събраните средства ще бъдат използвани за поетапното закупуване на посочените консумативи и медицинска апаратура, уточняват от Лайънс клуб Огледало и гарантират пълна отчетност и прозрачност на използваните средства.

„Ние, дамите от Лайънс клуб „Огледало“ призоваваме всички хора за подкрепа. Явно е дошъл момент, в който всеки да направи и невъзможното, за да излезем от безизходицата. Всяка идея, съпричастност, финансова подкрепа, насърчаване ще са от значение и полза. Най-горещите точки в страната са болниците – на първо място медиците, които имат нужда от подкрепа сега. Нека им помогнем в грижата за нас, нашите роднини, приятели и близки”, призовават от Лайънс клуб Огледало.

Досега от Лайънс клуб Огледало с помощта на дарители осигуриха на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ ЕАД гр.Плевен портативен ЕКГ апарат, 6 литра дезинфектант, 17 броя безконтактни термометри.

Дарителската кампания „Да се обединим за Плевен в борбата с COVID-19” можете да подкрепите ТУК.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...