Начало / Крими / Съдът в Плевен задържа мъж за държане на наркотици с цел разпространение

Съдът в Плевен задържа мъж за държане на наркотици с цел разпространение

В хода на разследването по образувано досъдебно производство, под надзора на Окръжна прокуратура – Плевен, на 17.02.2022 година, е проведена  специализирана полицейска операция в град Плевен, в жк „Сторгозия”. Извършено е претърсване и изземване  в апартамент, собственост на  Г.К. на 29 години, при което са намерени и иззети наркотични вещества – коноп, амфетамин и метамфетамин, електронни везни и други.

По досъдебното производство в качеството на обвиняемо лице е привлечен Г.К. за  това, че в периода от неустановен ден до 17.02.2022 година в град Плевен, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.2, т.4, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „б“ от НК.

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен той е задържан за срок до 72 часа. За извършеното от него престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Окръжен съд – Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура – Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на Г.К., като и че е има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването, поради което е постановил спрямо него най–тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен от разследващ полицай при Второ РУ Плевен.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...