Начало / Образование / Съвременна система за контрол на достъпа е изградена по проект в ПГ по електроника и химични технологии в Плевен

Съвременна система за контрол на достъпа е изградена по проект в ПГ по електроника и химични технологии в Плевен

В Професионалната гимназия по електроника и химични технологии  „Проф. Асен Златаров“ в Плевен работи съвременна система за контрол на достъпа в училището. Тя действа от началото на месец декември миналата година и е изградена по проект „Система за контрол  на достъпа в ПГЕХТ“. Стойността на проекта е 25 000 лв.

С внедряването на системата влизането и излизането от учебната сграда става с магнитни карти. Бариера, задвижвана също с магнитни карти, контролира достъпа на превозни средства в двора на училището. Системата позволява 24 часов контрол за присъствие в сградата и видеонаблюдение чрез шест камери на входа на училището, двора и паркинга. Така отпада необходимостта от физическа охрана.

„Системата действа вече от два месеца и положителният ефект е налице. Освен възможността за строг контрол на достъпа, се постигна и намаляване на закъсненията за час, тъй като при всяко влизане и излизане от сградата учениците трябва да се чекират. Не са засечени и агресивни прояви в двора на училището”, обясни директорът на ПГЕХТ – Калин Йончев.

Софтуерните възможности, които предоставя системата за контрол  на достъпа, са справка за работното време на персонала и присъствието му през деня; справка за отсъствия и закъснения и поименно за влизането и излизането на учениците. В On-line режим не само училищната администрация, но и родителите могат да следят за присъствието на учениците в училище. Родителите могат да получават информация посредством link в сайта на училището.

Управлението на системата School Safety се извършва чрез облачна технология, достъпна от всяка точка на света. Софтуерът  дава множество възможности за развитие в посока спокойствието на родителите.  Системата позволява автоматично известяване чрез e-mail и SMS. Изпълнител на системата е Полимекс Холдинг – водеща  фирма при проектиране, изграждане и обслужване на системи за контрол за сигурност и контрол на достъпа.

Всеки ученик притежава магнитна карта за достъп под формата на безконтактен ключодържател, които са произведени от фирма „Полимекс Холдинг”. Учителите и персоналът имат PVC карти и баджове за идентификация.

На практика от системата за контрол се възползват две училища, тъй като в сградата на ПГЕХТ е настанена и ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване. В тях учат близо 700 ученици, а над 100 човека е педагогическият и непедагогическият персонал.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...