Акценти
Начало / Общество / Съвместно партньорство между Община Крайова и Община Плевен обсъдиха в Румъния

Съвместно партньорство между Община Крайова и Община Плевен обсъдиха в Румъния

Възможностите за съвместно партньорство обсъди кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков при посещение в град Крайова, област Долж, в нашата съседка Румъния. Работната визита бе по покана на кмета на община Крайова Лиа Олгуца Василеску, информират от пресцентъра на Община Плевен. На работната среща бяха обсъдени възможностите за партньорство между двете общини, чрез изготвяне на партньорски проекти, чието финансиране може да бъде осигурено по отворената покана на Програмата за трансгранично сътрудничество „INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020 г.“.
Арх. Трифон Иванов, зам.-кмет на община Плевен и Камелия Горненска, началник отдел „Изпълнение и отчитане на проекти“, представиха на г-жа Василеску, проектните намерения на Община Плевен, които ще решат идентифицирани нужди в общината, чрез възможностите, предоставени по приоритетните оси.
Кметът на община Крайова сподели, че идентифицираните нужди са общи и характерни за трансграничния регион, като подчерта, че изпълнението на партньорски проекти е една добра възможност, която трябва да бъде реализирана. Предстои работно посещение на територията на община Плевен, на което румънските партньори ще запознаят екипа на Община Плевен и с техните проектни намерения, след което ще стартира подготовката на партньорските проектни предложения.
На срещата присъства и посланикът на Република България в Румъния Александър Филипов, който увери двете страни, че имат подкрепата на държавата за реализиране на бъдещото партньорство.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...