Акценти
Начало / Политика / Съветниците ще гласуват отдаването на Летния театър и на новия басейн под наем

Съветниците ще гласуват отдаването на Летния театър и на новия басейн под наем

сесия декември

53 точки включва предварителният дневен ред на редовната сесия на Общинския съвет в града, която ще се състои на 27 март, четвъртък, от  9 часа в зала „Гена Димитрова“.

Акцентите в дългия списък са няколко. Съветниците ще гласуват отдаването под наем на Летния театър в „Кайлъка”. Интерес към обекта е проявила плевенската фирма „Василео“ ЕООД с управител Борислава Божинова. Тя предлага при ползване за 10 години да инвестира сумата от 200 хиляди лева за целия период на договора за сметка на дължимия наем. Парите ще бъдат използвани за ремонт на санитарните възли, изграждане на навес, озеленяване на прилежащия терен и лятна градина, смяна на подова настилка и др. Дружеството се ангажира да осигури охрана на имота със собствени средства и да осигури работни места.

Съветниците ще гласуват и отдаването под наем на плувния комплекс до СОУ „Иван Вазов”. От материалите за сесията става ясно, че от Регионалния център по здравеопазване са направили оценка на обекта и са стигнали до заключението, че плувният басейн не е подходящ за провеждане на курсове по плуване за деца, непритежаващи такива умения. Вносителят на предложението Стефан Петков – ВрИД кмет на Общината, предлага обектът да се отдаде под наем чрез конкурс, като първоначалната цена е 2 200 лв на месец без ДДС.

Старейшините ще гласуват и предложение относно кандидатстване на Северняшкия ансамбъл с проект за привличане на външно финансиране по Малка грантова схема “Предоставяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура” на Програма БГ 08 “Културно наследство и съвременни изкуства” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (2009-2014 г.). Проектът е с наименование “Възраждане и съхранение на фолклорното наследство на Северна България, чрез съвременното изкуство на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” – град Плевен”.  Финансовата помощ е 100% и е в размер от 25 хил до 100 хиляди евро. Крайният срок за подаване на проектите е 17 април 2014 година.

Местния парламент ще гласува още и предложение относно кандидатстване на Община Плевен с партньорски Проект “Модернизиране на сградния фонд, благоустрояване и озеленяване на прилежащото дворно пространство на втория по големина в България Регионален исторически музей; реставрация, консервация и паркоустрояване на “Скобелев парк-музей” с Панорама “Плевенска епопея 1877 в гр. Плевен” за привличане на външно финансиране по Мярка 1 “Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство” на Програма БГ 08 “Културно наследство и съвременни изкуства” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (2009-2014 г.). Крайната дата за депозиране на проекти е 19 май. Финансовата помощ е 100% и е в размер от 250 000 до 1 500 000 евро. Срокът за реализация на проектите е максимум 24 месеца, но не по-късно от 30 април 2016 г.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...