Акценти
Начало / Общество / Съветниците се събират днес за редовно  заседание на местния парламент

Съветниците се събират днес за редовно  заседание на местния парламент

В 9 часа днес  започва редовното заседание на Общинския съвет в Плевен. В предварителния дневен ред са включени 28 точки, някои от които се очаква доста да нагорещят атмосферата. Част от предварителния дневен ред е предложението за преобразуването на Общинско предприятие „Център за градска мобилност“ – Плевен в „Център за градска мобилност“ ЕАД със 100 % общинско имущество, при запазване седалището и адреса на управление към настоящия момент. Един от мотивите, посочен от вносителя в предложението е, че при търговските дружества Общинският съвет има по-голяма възможност да изисква отчетност и да извършва контрол, чрез годишни доклади и чрез назначаването на органите на управление. Това е точката, която се очаква да предизвика доста дебати.

Съветниците предстои да вземат решение и за избор на експерт – счетоводители за три от общинските дружества – „Тролейбусен  транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД.

На заседанието ще бъде обсъдено и предложение за сформиране на временна комисия за установяване на нуждите от сграден фонд на читалищата в община Плевен. Идеята е тази комисия да извърши преглед на предоставения сграден фонд и излезе със становище за нуждите на всяко читалище, както и за статута на предоставените сгради – общинска собственост, използвани за нечиталищни нужди.

Част от дневния ред са още предложения за сключване на договор за кредитна линия от „Инжстрой“ ЕООД; за учредяване на безвъзмездно право на ползване на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД върху сгради в жк „Сторгозия“ и жк „Дружба“; предложение за предоставяне безвъзмездно за управление на Българско национално радио на недвижим имот – частна общинска собственост, представляващ част от третия етаж в сградата на ул. „Васил Левски“ №144;за отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост в сградата на Автогара Плевен;др. Очакват се решения и по поредица от предложения, касаещи подробни устройствени планове и отдаване под нам на имоти – публична общинска собственост.

Последните две точки в дневния ред на юнската сесия са две питания от общински съветници. Вносителите са Петя Василева и Николай Николов Маринов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...