Акценти
Начало / Общество / Съветниците от БНД поискаха отчет за състоянието на язовирите

Съветниците от БНД поискаха отчет за състоянието на язовирите

По предложение на групата общински съветници от БНД – Обединена десница на следващото заседание на Общинския съвет  следващия четвъртък, 23 февруари, кметската админидтрация трябва да предостави информация за техническото състояние на язовирите на територията на общината. Както и да запознае съветниците какви мерки са взети за правилната експлоатация на изкуствените водоеми, за да се гарантира безопасността на жителите на община Плевен и на тяхното имущество.

Предложението си вносителите мотивираха с тревогата на много граждани за състоянието на язовирите около Плевен, както и с направените препоръки от тях за незабавна и адекватна реакция на местната власт за предотвратяване на преливане на язовирите, което да доведе до подобно нещастие като това в село Бисер.

Ще припомним, че язовирите „Кайлъка” и „Тотлебенов вал” се определят като високорискови заради големия си водосбор и непосредствената си близост до Плевен. В момента те са с близо 80% завирен обем и по препоръка се източват контролирано до постигане на завиреност до 75%.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...