Акценти
Начало / Общество / Съветниците отново се събират на извънредно заседание

Съветниците отново се събират на извънредно заседание

РБ"Христо Смирненски"

Утре общинските съветници в Плевен се събират отново на извънредно заседание. Дневният ред ще включва само две точки – тези, които бяха отложени от предишната извънредна сесия, която беше свикана на 23 май, петък. Тогава  съветниците трябваше да обсъдят стила и метода на управление на община Плевен и набелязване на спешни мерки за решаване на управленските проблеми в града. Но след продължили близо час изказвания, протести пред и около Общината в подкрепа и против кмета, в крайна сметка съветниците решиха да има втора извънредна сесия. Така дебатът какво се случва с управлението на Плевен беше насрочен за 28 май от 14 часа в обичайната за заседанията на местния парламент зала „Гена Димитрова” в Регионалната библиотека.

До тези извънредни заседания се стигна, след като 19 общински съветници внесоха искане до председателя Дарин Ангелов за незабавно свикване на съветниците, за да обсъдят управлението на Плевен.

Веднага след края на извънредната сесия на 23 май, когато съветниците, след размяна на доста остри реплики, в крайна сметка успяха само да прегласуват две предложения, които бяха с наложено вето от областния управител и върнати за преразглеждане, кметът заяви пред журналисти, че обещава утрешната сесия да е много интересна. „На следващата сесия обещавам много интересни неща за плевенчани. Ще има цифри и данни. Време е и аз да  проговоря и ще проговоря, но с факти и цифри”, закани се той.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...