Начало / Последни новини / Съветниците направиха промени в наредбата за финансиране на общинските спортни клубове

Съветниците направиха промени в наредбата за финансиране на общинските спортни клубове

Заради извънредната епидемична обстановка спортните клубове в общината ще могат да избират в новата календарна година дали да кандидатстват с точките си от 2019 г. или от 2020 г. Това става възможно след днешното решение на Общинския съвет , с което бяха приети  промени в Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на общината. Направените изменения са с цел синхронизиране на наредбата с новия Закон за физическото възпитание и спорта и прецизиране на текстове, свързани с кандидатстването, оценяването и отчетността на спортните клубове.

След кратък дебат и предложения от Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“, съветниците приеха уточнения в текстове на наредбата – в Глава втора „Условия за финансово подпомагане“, в глава трета и в четвърта относно условията за финансово подпомагане на индивидуалните и колективни спортове. В Глава шеста „Отчет, контрол и санкции“, чл.26, в който са посочени кои разходи на клубовете се признават за правомерни, бяха добавени две нови точки – това са таксите за участие в състезание и таксите за картотекиране на състезатели.

С решението на Общинския съвет в „Преходни и заключителни разпоредби“ на Наредба №33 бе добавен нов §5, който гласи: „С оглед настъпилата епидемична обстановка през 2020 г., настоящата Наредба допуска възможността за календарната 2021 г. спортните клубове да избират дали да кандидатстват с точките си от 2019 г. или от 2020 г. За 2019 г. се подава заявление в свободен текст. За 2020 г. се подават формуляр и документи съгласно изискванията.“

Промените в Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен влизат в сила в 7-дневен срок от публикуването им на интернет страницата на Общински съвет – Плевен.

 

ОбС – Плевен

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...