Акценти
Начало / Общество / Съветниците избраха нов управител на „Паркстрой“ без да изслушат кандидатите за поста

Съветниците избраха нов управител на „Паркстрой“ без да изслушат кандидатите за поста

Общински съвет – Плевен избра нов управител на общинска фирма „Паркстрой“. Предложението за избор на управител бе внесено от Христослав Михайлов – общински съветник от ПП ГЕРБ. Според мотивите в началото на месец август тази година изтича договорът за управление на управителя на „Паркстрой“ ЕООД. Предвид факта, че дружеството е основният участник в процеса по поддръжката на зелените площи и озеленяването в Община Плевен, Михайлов отбеляза, че е необходимо да се приемем решение, с което да бъде избран управител на дружеството. Отлагането на решението за следваща сесия в края на месец август и предвид сроковете за неговото влизане в сила, би довело до невъзможност на дружеството да се справи със непосредствените си задачи, което от своя страна води до негативни обществени последици, отбеляза още вносителят на предложението.

Затова той предложи на Общински съвет – Плевен да вземе решение за освобождаване от длъжност и неосвобождаване от отговорност на досегашния  управител на „Паркстрой“ ЕООД Красимир Петров, считано от 02.08.2016г. С 29 гласа „за“ и един „против“ старейшините приеха това предложение. От своя страна общинският съветник Георги Велков направи предложение Красимир Петров да бъде преизбран за управител на фирмата. Зад неговото предложение застана и кметът на Плевен Георг Спартански, който изтъкна, че през последните шест месеца фирмата има печалба, каквато не е имала от години. Той посочи, че това се дължи на факта, че са спрени порочните практики за източване на средства чрез външни изпълнители.

Предложение за управител направи и общинският съветник Христомир Христов в лицето на Сашо Стоев. Христов посочи, че по професия Стоев е агроном и има дългогодишен опит в тази област, член е и на Българска асоциация за защита на растенията.

Двете кандидатури разпалиха страстите на съветниците. Беше направено и предложение за изслушване на кандидатите, които да представят и своята визия за бъдещето на „Паркстрой“, но съветниците го отхвърлиха. След гласуване за управител на фирмата бе избран Сашо Стоев с 21 гласа „за“, 9 „против“ и 5 „въздържал се“. Той поема управлението на фирмата за срок от 3 години.

Веднага след избора за управител на фирмата Сашо Стоев сподели, че в последния момент е издигната кандидатурата му и се вълнува. Трябвало да бъде на почивка в Гърция в момента, но специално дошъл за сесията. Занимава се с частен бизнес, а повече за бъдещите планове, свързани с „Паркстрой“, ще сподели, когато бъде извършена ревизия на дружеството.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...