Акценти
Начало / Общество / Съветниците дадоха съгласие за ремонт на зала „Катя Попова“ по проект

Съветниците дадоха съгласие за ремонт на зала „Катя Попова“ по проект

Общинският съвет на Плевен даде единодушно съгласие Общината да кандидатства с проект за обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова“ по процедура на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. Решението бе прието на днешното заседание с 39 гласа на общинските съветници в залата.

Съгласно насоките за кандидатстване, Община Плевен е в процес на подготовка на проектното предложение за залата чрез насочени инвестиции и интервенции за обновяване, обзавеждане, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на достъпна архитектурна среда в т.ч. и асансьорна уредба. Посоченото има надграждащ ефект и добавена стойност на вече осъществени инвестиционни намерения, както и допълнително подобрява градската среда, се посочва в предложението. В него е записано още, че разработването на настоящия проект е свързано и с усвояването на неусвоен финансов ресурс в общинската Инвестиционна програма за социална инфраструктура.

Предвидената обща продължителност на проекта за ремонт на зала „Катя Попова“ е 26 месеца, като стойността на проекта е 2 695 892,36 лв. с ДДС. Предвижда се комбинирано финансиране от три финансови източника – с кредит от Регионалния фонд за градско развитие, с безвъзмездна финансова помощ по линия ОПРР 2014 – 2020 г. и със собствени средства на Община Плевен в размер на 0,23 % от общата сума.

Срокът за внасяне на проектното предложение от Община Плевен е до 28 февруари 2021 год.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...